Fark ettiğimiz iki şey, Windows ve Android’e İcloud Anahtarlığı bulunmuyor. Bu özellik Apple MacOS Sierra ve daha üstü sürümlerde bulunuyor. Yani Windows ve Android için tasarlanan Safari’ler kullanıcı adlarınızı, parolalarınızı ve kredi kartı numaralarınızı tekrar hatırlanacak şekilde İcloud’a yedeklemiyor. Böylece favori web sitelerinize yedekleme olmadığından kolayca oturum açılamıyor. Geri kalan her şey oldukça sağlam, Safari yeni çıkan her iki sürümdede 256-bit AES şifreleme politikası ile korunuyor.
Bunun yanında beta aşamısında olan bu tarayıcı bazı sitelerde doğru bir görüntü veremeyebiliyor.
Safari Android için çıkmış olsa telefonunuza yüklemeyi istermiydiniz?
Safari, Mac kullanıcılarının bildiği ve kullandığı bir web tarayıcısı ve artık Macintosh dışında Windows ve Android üzerinde de kullanılabiliyor. Safari, Apple ürünü bir tarayıcı. Bir dünya devi olan Apple firmasının diğer ürünlerine benzer özellikler taşıyan ve birlikte entegre olarak çalışabilen Safari, iTunes benzeri bir Sık Kullanılanlar yönetimine sahip.
Quicktime entegre medya çalıcı olarak geliyor ve Opera, Firefox ve Internet Explorer 7 gibi sekmeli olarak internet gezintisi imkanı sunuyor. Önyüzde Google arama kutusu yeralıyor, web sitelerinde doldurmaktan sıkıldığımız formları doldurubaliyor, şifrelerimizi yönetebiliyor, pop-up ve reklamları engelleyebiliyor. Safari’nin en önemli iddiası ise diğer tarayıcılara göre en az iki kat hızlı sayfa gösterdiğini söylemesi. Ayrıca Android için beta aşamasında olan Safari, haziran’ın ilk haftası tam sürüm olarak kullanıcılara sunulacağı biliniyor.